De motorijders uit West-Vlaanderen die deelnemen aan de rally Parijs-Dakar, kwamen isteren niet de zandgeur van de Sahara maar wel deze van het zandsculptuur in Blankenberge opsnuiven. Allen hopen om de zware proef uit te rijden.

Op initiatief van de bouwers van het zandsculptuur stelden Rik Depree uit Handzame, Koen Verburgh uit Brugge, Jeroen Ramon uit Brugge, Steve Vandenberghe uit Heist en Yves Vandenberghe uit Heist hun bolides voor. Op uitzondering van Yves Vandenberghe, die met een assistentievrachtwagen deelneemt, zijn het allemaal bestuurders van moto's en quads.

Voor Yves Vandenberghe is de deelname aan de rally Parijs-Dakar een jongensdroom die in vervulling gaat. ,,Vorig jaar nam mijn zoon, Steve, deel aan de rally en ik was er als toerist. Omdat heel wat rijders zonder assistentie deelnemen, is daar het idee ontstaan om met een vrachtwagen te rijden'', zegt Yves Vandenberghe.


Assistentie aan
rijders in panne

,,Wij rijden in de T5-klasse en vertrekken iedere keer voor de deelnemers. Het is de bedoeling dat wij assistentie verlenen aan rijders die in panne vallen. Ook zorgen wij voor de logistieke steun na de aankomst. Dit zal gebeuren onder de vorm van tenten, stoelen en tafels, het ophalen van de roadbooks en ook het werken aan de teamspirit. Het is daarom ook dat wij de vrachtwagen Le Saint Bernard du Dakar hebben genoemd. Wij hopen dat wij op 18 januari aan de Lac des Roses een geslaagde campagne kunnen vieren'', aldus nog Yves Vandenberghe.

Om wat sponsoring binnen te halen, wordt op 12 september een woestijnfuif gehouden in Lapscheure.

  • Het hele team dat deelneemt aan de rally Parijs-Dakar, is op zaterdag 30 augustus in de namiddag te bewonderen op het zandsculptuur in Blankenberge.