Burgemeester Jean-Pierre De Clercq is niet te spreken over de media die het bericht de wereld hebben ingestuurd als zou de volledige Ingelmunsterse bevolking zich moeten laten inenten. ,,Een kwakkel van formaat'', zo noemt hij het.

De gemeente Ingelmunster was er door de betrokken artsen van op de hoogte gebracht dat er een probleem was rond hepatitis A. ,,Alle huisartsen uit de regio hebben van de gezondheidsinspectie instructies gekregen met betrekking tot de ziekte en preventieve vaccinatie. Bij twijfel wordt er bij de bevolking op aangedrongen contact op te nemen met de huisarts. De gezondheidsinspectie en de gemeente betreuren de ongenuanceerde berichtgeving die voor grote onrust heeft gezorgd bij de bevolking'', aldus de burgemeester.


Heel verantwoordelijk
Nog volgens burgemeester De Clercq is dit een puur medische zaak, waar de gemeente als dusdanig geen uitstaans mee had. Hij wuift de artsen uit de regio alle lof toe en oordeelt dat kinderopvang Het Achterhuisje heel verantwoordelijk heeft gehandeld toen zij besliste de crèche voor 2 weken te sluiten na de besmetting van één van de opvoedsters. (AV)