Al bijna een kwarteeuw worstelt de 39-jarige Peter V. uit Deinze met een drugsverslaving. Deze keer werd hij half juni aangehouden met 100 gram speed en XTC-tabletten op zak die hij had gekocht op de parkeerruimte van een discotheek in Maldegem. De man zit sindsdien in voorhechtenis.

Volgens het openbaar ministerie dealt de werkloze man op kleine schaal om zijn eigen drugsverslaving te kunnen betalen. Volgens Peter V. was hij in Maldegem aangesproken door een man met een Nederlands accent die hem de speed, weed en XTC aanbood. Hij kocht de drugs volgens hem uitsluitend voor eigen gebruik.

Volgens de verdediging is Peter V. op jonge leeftijd beginnen experimenteren met drugs en is het van kwaad naar erger gegaan. Begin jaren negentig raakte hij zelfs verslaafd aan heroïne en cocaïne. Het enige wat hem nu nog rest om van de drugs af te geraken is volgens zijn advocaat zich laten opnemen voor een verblijf in De Sleutel.

Voor de aanschaf van drugs kreeg hij een werkstraf van honderd uur en een boete van 5.000 euro. Indien hij de werkstraf niet behoorlijk uitvoert, moet hij voor acht maanden naar de cel. Hij werd vrijgesproken voor de verkoop van speed. (RVH)