Volgende week beginnen werken aan de Kennedylaan die de verkeersdrukte zullen doen toenemen in Wachtebeke en op de drukke toegangswegen. Daarom wil de oppositiefractie Anders dringend de gemeenteraad samenroepen om extra maatregelen te nemen die de fietsende schooljeugd beschermen.

De Kennedylaan krijgt in de richting Gent een nieuw wegdek. De werken die op 1 september beginnen, zullen tot eind november duren. Drie maanden lang wordt de afrit Sint-Kruis-Winkel afgesloten. Een wegomleiding is gepland over Wachtebeke via de Gebroeders Naudtslaan naar het kruispunt bij OCAS aan de Kennedylaan.

In Wachtebeke en Sint-Kruis-Winkel is onrust ontstaan omdat de verkeersdrukte langs die wegen en het gevaarlijke kruispunt bij OCAS sterk zal toenemen en dat precies bij het begin van het nieuwe schooljaar, wanneer vele honderden jonge fietsers naar de scholen in Zelzate willen.

De oppositiefractie Anders wil dat het Wachtebeekse gemeentebestuur snel maatregelen neemt om de inwoners en de zwakke weggebruikers te beschermen. Daarom heeft ze aan het schepencollege gevraagd de gemeenteraad bij hoogdringendheid bijeen te roepen op donderdag 28 augustus 2003 (om 19.30 uur 's avonds).

Ondertussen heeft Openbare Werken al laten weten dat de afsluiting van het kruispunt in Sint-Kruis-Winkel beperkt zal blijven tot een tweetal weken, enkel op de ogenblikken dat daar effectief gewerkt wordt. (GT)