De subsidie voor de drie Ternatse muziekverenigingen zorgde even voor verwarring op de jongste gemeenteraad. Uit een brief van het gemeentebestuur kregen de verenigingen de indruk dat deelname aan de Sinksenkermis verplicht was om subsidies te krijgen, maar achteraf bleek dat de subsidies nog niet geregeld zijn.

Het college stuurde de drie muziekverenigingen een brief waarin stond dat vanaf 2002 de culturele raad betrokken wordt bij de subsidiëring van de culturele verenigingen, maar dat het wenselijk was, als overgangsmaatregel, om voor 2001 een toelage toe te kennen van 50.000 frank. ,,Deze toelage vereist echter uw deelname aan de bloemen- en folklorecorso van Sinksenkermis'', luidt de brief.

De muziekverenigingen trokken daaruit de conclusie dat het over hun subsidie voor dit jaar ging. Dat het wat minder was dan andere jaren, vonden ze jammer, maar begrijpelijk. De verplichte deelname aan de Sinksenkermis, waar ze toch al elk jaar aan meedoen, kwam echter nogal bevreemdend over.

,,Zo was die brief niet bedoeld'', legde schepen van Cultuur, Luc Wachtelaer uit. ,,We wilden de verenigingen al iets geven voor het subsidiereglement op poten staat. De zin in die brief is inderdaad wat ongelukkig''.

,,Vorige jaren werden de muziekverenigingen betaald door het organiserend comité van de Sinksenfoor'', ging burgemeester Ronald Parys verder, ,,dat comité kon dat dit jaar niet meer betalen en we hebben dat op deze manier willen oplossen. De eigenlijke subsidie moet nog komen''. (LVD)