Een zwaar ongeval waarin drie vrachtwagens waren betrokken zorgde de hele dag voor verkeersellende op de Boudewijnsnelweg E313 in Grobbendonk. Een wegreus maakte slagzij en verloor zijn lading steengruis. De secundaire wegen in de buurt zaten eivol.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur. De snelweg bleef afgesloten in de richting van Antwerpen tot 16.30 uur. Er vielen twee lichtgewonden en een zwaargewonde. In de richting van Antwerpen leidde het ongeval tot een file van bijna tien kilometer. In de richting van Hasselt reikte de kijkfile vijf kilometer ver.

In het ongeval waren drie vrachtwagens en een personenwagen betrokken. De klap gebeurde even voorbij de afrit Herentals-West. Dat is tijdens de spits meestal de plaats tot waar de file in de richting van Antwerpen uitloopt. ,,De wegreus achter mij kwam veel te snel aangereden. Hij merkte vermoedelijk de file te laat op. Met een flinke dreun ramde hij mij langs achteren'', vertelt vrachtwagenchauffeur Patrick Preud'homme. ,,Vlak voor mij kantelde de vrachtwagen. Even dacht ik nog om uit te wijken, maar toen zag ik dat in de auto naast mij een baby zat.''

De aanrijdende vrachtwagen ramde in de staart van de file een andere mastodont en drukte een personenwagen tegen de vangrails. De wegreus botste daarop tegen de vangrails en kantelde. Zijn lading steengruis herschiep de snelweg in een zandbak. Op zijn zij gleed de vrachtwagen vervolgens tegen de middenberm en kwam tot stilstand tegen een andere vrachtwagen. De bestuurder van de gekantelde vrachtwagen raakte ernstig gewond. Hij werd naar het ziekenhuis van Herentals overgebracht.

De hulpdiensten sloten de snelweg af in de richting van Antwerpen voor alle verkeer. Dat leidde tot een kilometerslange file. Na een uur was een rijstrook vrijgemaakt. Een eerste kolonne voertuigen zette zich langzaam in gang. Even later ging de E313 opnieuw dicht om de gestrande wegreus weg te takelen. De file richting Antwerpen was toen tien kilometer lang. In de richting van Hasselt stond er een kijkfile van bijna vijf kilometer.

Het ongeval zorgde de hele dag voor verkeershinder. De automobilisten die naar Antwerpen reden, moesten in Grobbendonk de Boudewijnsnelweg verlaten. Het verkeer werd omgelegd via de Lierseweg. In Massenhoven konden de bestuurders de snelweg opnieuw op.