De modeshow die de leerlingen van de afdeling mode & theaterkostuums van de Dendermondse academie in de Appels sporthal verzorgden, wekte bewondering en verwondering. 2001. A Space Odyssey toonde werk van de enthousiaste en progressieve jeugd . Dankzij de medewerking van de afdelingen foto- en reclamekunst werd mode een totaalspektakel.

Enkele minuten voor de professionele mannequins hun eindejaarswerken aan het kritische publiek in de volgelopen Appels sporthal zouden tonen, liepen de tien leerlingen van de afdeling mode & theaterkostuums elkaar nerveus voor de voeten. Enkele plooien werden weggemoffeld, andere dan weer vaardig geaccentueerd.

,,Het blijft altijd werken tegen de tijd'', verontschuldigt Anne-Marie Loos. De leerkracht kon de druk duidelijk goed aan en dat had wellicht alles te maken met haar job van styliste in een groot bedrijf. In het leven van Anne-Marie draait veel rond kleding. De sterke groei van de afdeling mode & theaterkostuums in de Dendermondse academie mag voor een groot stuk aan haar inzet toegeschreven worden.

Het enthousiasme van de leerkracht besmette de leerlingen. Enkelen dromen trouwens van een toekomst in de modewereld. De 73 stukken die de tien leerlingen voor de modeshow klaarstoomden, wekten bewondering en verwondering. ,,Beeldhouwen met stof. Kunstig'', was het oordeel van de kenner. Frivool en fascinerend, speels maar ook stijlvol. Beweging kreeg een driedimensionale betekenis. Mode gekleurd met videomontages, geluid in plaats van muziek en mannequins op catwalks die er geen waren. De medewerking van de afdelingen foto- en reclamekunst maakten van de stilaan traditionele modeshow een onvervalst totaalspektakel.