De stad Oudenaarde komt komend weekend weer in de ban van de Adriaan Brouwer Bierfeesten. Het Bierfeestcomité is niet meer: voortaan staat de nieuwe vzw ,,Leven in de Brouwerij'' in voor de organisatie. Leven in de Brouwerij hoopt dat de zeven magere jaren achter de rug liggen en heeft de ambitie de bierfeesten een ,,nieuwe stijl'' aan te meten.

Tijdens de driedaagse wordt dan ook gezorgd voor een grote diversiteit qua muziekgenres en bovendien werden de optredens gespreid over meer locaties. De buitenactiviteiten zijn gratis. De optocht bij de start en het aanschuiven met bierpotten voor het gratis bier zijn voltooid verleden tijd.

In Leven in de Brouwerij zetelen de vier Oudenaardse brouwers Carlo Roman, Filip De Volder, Lieven Cnudde en Philippe Clarysse en voorts Herwig De Noyette, Bram van Cauwenberghe, Yves Van Heddegem, Luc Vandefonteyne, Henri Van Damme en Roland Rogiers plus schepen voor Feestelijkheden Willy Botteldoorn en enkele vertegenwoordigers uit de gemeenteraad.

De Bierfeesten van de 21ste eeuw moeten volgens de nieuwe bewindsploeg de link met het ontstaan en vroegere geschiedenis behouden, maar ook wat hedendaagser worden. De tijd van de rockfestivals op de Markt lijkt voorbij: een hoger en gevarieerder cultureel gehalte wordt nagestreefd zonder uiteraard het commerciële helemaal uit het oog te verliezen. De Bierfeesten nieuwe stijl moeten een aantrekkelijk programma met diverse keuzemogelijkheden aanbieden. De drie dagen krijgen elk een eigen thema: folk(lore) op vrijdag, rock en pop op zaterdag en wereldmuziek (onder meer fanfares) op zondag.

Voor het eerst wordt gewerkt met verspreide locaties. Naast het hoofdpodium op de Markt, zijn er optredens en activiteiten op het Tacambaroplein, op het pleintje in de Broodstraat, in De Woeker, in het Vleeshuis en op de Kleine Markt. Die activiteiten stoppen om middernacht, daarna gaat het feest verder op de Markt. Leven in de Brouwerij hoopt dat de magere jaren met deze nieuwe start definitief achter de rug liggen.

De jongste jaren kregen de Bierfeesten immers steevast af te rekenen met nukkige weermakers.