Het stadsbestuur van Oudenaarde wil een multifunctionele evenementenhal op een braakliggend terrein van de NMBS langs de Lindestraat realiseren. Het betreft de vroegere rangeerzone naast Dranken Arsenaal en rechtover het bedrijf Gevaco. Om dit project te realiseren, zal met privé-partners samengewerkt worden. Goed nieuws alvast voor de Oudenaardse jeugd die, na de sluiting van het Brouwershuis en de NCMV-gebouwen, het voorlopig zonder fuifzaal moet stellen.

Het stadsbestuur grijpt de laatste gewestplanwijziging aan om langs de Lindestraat een evenementenhal in te planten. De zone voor gemeenschaps- en nutsvoorzieningen van meer dan vier hectaren werd gewijzigd in een zone voor stedelijke ontwikkeling. Dit betekent dat dit terrein voortaan kan gebruikt worden voor industriële, ambachtelijke en agrarische activiteiten, kantoren, kleinhandel, dienstverlening en recreatie.


Mobiliteit
Het zo goed als braakliggend terrein, dat eigendom is van de NMBS, deed vroeger dienst als rangeerzone. ,,Op het vlak van mobiliteit is het terrein ideaal gelegen. Het station en de stopplaatsen van De Lijn bevinden zich in de onmiddellijke buurt'', werpt schepen van Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit Richard Eeckhaut een belangrijke troef op tafel. Bijkomend voordeel is dat het autoverkeer ook kan gebruik maken van de pendelparking van de NMBS, waar momenteel 400 parkeerplaatsen aanwezig zijn. De mogelijkheid bestaat trouwens om nog eens 200 bijkomende parkeerplaatsen te creëren.

Enkele maanden geleden nog organiseerde de Oudenaardse jeugdraad aan de pui van het stadhuis een ludieke actie om het gebrek aan een fuifzaal in de stad aan te klagen. Proteststemmen die blijkbaar niet in dovemansoren vielen, want het stadsbestuur wil in elk geval vaart zetten achter het dossier. Volgens schepen Eeckhaut hebben zich zelfs al verschillende kandidaat-investeerders gemeld. Julien Verstraeten (Samen) vraagt om het project in overleg met de buurt -- het terrein ligt wel in een omgeving met weinig bewoning -- te realiseren:

,,De inplanting van een evenementenhal zal de nodige aandacht voor de vekeersveiligheid vragen, niet alleen in de Lindestraat maar ook in de Broekstraat. Belangrijk is ook dat rond het complex een groene bufferzone wordt aangelegd.''