Verschillende bezoekers van Maanrock dienden in het weekeinde af te rekenen met vlugge dieven. Hoewel, in verhouding tot het aantal bezoekers de aangiften van diefstal van portefeuilles en gsm-toestellen niet echt overdonderd was.

Aan de Grote Markt telefoneerde een 28-jarige allochtone vrouw met haar gsm. Bij het beëindigen van het gesprek wilde ze die opbergen. Er kwam een man vanachter haar gesprongen die het toestel meegraaide en tussen de massa verdween. Nog aan de Grote Markt diende een 35-jarige vrouw uit Mechelen vast te stelen dat een dief er vandoor was met haar tas waarin haar geld en haar bankkaart zaten. Op de zelfde plaats werd door een onbekende het gsm-toestel van een 43-jarige man uit Londerzeel uit zijn broekzak gehaald zonder dat hij het merkte. Van een 27-jarige vrouw uit Ieper werd de rugzak gestolen op de Botermarkt.

Ook in een aantal herbergen waren dieven aan het werk tijdens Maanrock. Van een 30-jarige en een 28-jarige vrouw uit Mechelen geraakten hun handtas kwijt en meteen ook hun centen.

Spijtig genoeg werden er ook klappen uitgedeeld. Een 29-jarige Mechelaar moest in de feestroes van Maanrock een paar fikse klappen incasseren. De politie kon twee verdachten oppakken.

Een aantal bezoekers dronken blijkbaar ook meer dan goed voor hen was. Aan de Keizerstraat, Steenweg en Vismarkt diende de politie telkens iemand op te pakken die veel te diep in het glas had gekeken. Die konden in de cel hun roes gaan uitslapen.