Brutale overvallers hebben maandagochtend aan de Boomsesteenweg een echtpaar bedreigd en gekneveld met in repen gesneden lakens. ,,Toen ze een kussen tegen mijn slaap drukten en er een revolver tegen duwden, dacht ik echt dat mijn laatste uur geslagen was'', vertelt transportondernemer Freddy Saerens.

Freddy Saerens en zijn echtgenote Agnes Verlinden waren een paar uur tevoren thuisgekomen van het doopfeest van een van hun kleinkinderen. Agnes Verlinden ging meteen slapen. Haar echtgenoot kon niet meteen de slaap vatten en zette zich nog wat in de sofa.

,,Ik hoorde plots dat een ruit van een tussendeur werd stukgeslagen. Meteen daarop kreeg ik een fikse klap tegen het hoofd met een zilverkleurige revolver. Geloof me, het was een echte, want ik kon de munitie zien zitten. Op zo een ogenblik besef je gewoon niet wat er eigenlijk precies gebeurt'', zegt Freddy Saerens.


Money, money
De 56-jarige transportondernemer had de hond Anka wel een paar keer horen blaffen maar had daar weinig aandacht aan geschonken. Door al het rumoer werd echtgenote Agnes Verlinden gewekt. Die werd meteen bedreigd met een mes.

,,Een van de kerels doorzocht werkelijk alle kasten en laden. De andere hield ons onder schot. Ze dwongen ons daarop verschillende keren naar boven te gaan en dan terug naar beneden te komen. Ze dreigden alsmaar met hun wapen en al wat ze zegden was ,,Money, money''. Ik heb dan maar mijn brieventas leeggemaakt waar 4.500 euro in stak. Mijn echtgenote vond in haar handtas ook nog 150 euro'', aldus een aangeslagen Freddy Saerens.

Toch wilden de overvallers meer en daarom graaiden ze ook nog een dertigtal zeer waardevolle uurwerken mee uit de verzameling die Freddy Saerens had aangelegd.

Voor ze op de vlucht sloegen, knevelden de gangsters het echtpaar met aan repen gesneden lakens. Ze duwden hun slachtoffers ook nog een prop in de mond. Agnes en Freddy konden zich gelukkig met veel wringen losmaken en zochten hulp bij de buren. Op dat ogenblik was er van de overvallers al lang geen spoor meer te bekennen.

,,Die kerels hebben ons een uur lang geterroriseerd. Huiveringwekkend is dat. We dachten echt dat het met ons gedaan was'', besluit het echtpaar.

(RBZ)