De autokeuring in Geel krijgt niet elke dag een dergelijke klant. ,,Het is zeker een van de oudste wagens die we hier al keurden'', klonk het bij het personeel van Autoveiligheid.

,,De wagen is zeker nog in goede staat. Voor oldtimers zijn er speciaal aangepaste keuringen. De technische keuring zoals we die voor nieuwere wagens houden, is voor dergelijke voertuigen niet mogelijk. Bij oldtimers houden we de algemene veiligheid van het voertuig en de bestuurder in het achterhoofd. Deze Minerva is er zeker nog goed aan toe en kan er voor ons door. Het is misschien niet te vergelijken, maar als heel wat van de huidige voertuigen in dergelijke staat zouden verkeren, zouden er minder rode kaarten moeten uitgedeeld worden.''

Ook voor het personeel van Autoveiligheid, het erkende keuringsorgaan met hoofdzetel in Geel, was het maandag dus een speciale dag. ,,De vergaderlokalen in ons hoofdgebouw hier dragen allemaal de naam van een automerk. We maken van deze Minerva een foto en hangen die op in onze Minervazaal.'' (DAT)