Een grote delegatie van de inwoners van Dikkebus gaf zaterdag een petitie af op het Ieperse stadhuis. Ze protesteren tegen de herinrichtingsplannen voor de Dikkebusseweg, die het dorp doormidden snijdt. De schepenen Danny Suffis, zelf Dikkebusnaar en Herman Baron luisterden naar de grieven.

Woordvoerder Jan Room: ,,We willen in de eerste plaats de bestaande parkeermogelijkheid langs weerszijden van de Dikkebusseweg behouden, zowel ten behoeve van de bewoners als van de vele passanten die hier komen winkelen. De bomen en bloembakken in het centrum van het dorp, willen we niet. Ze doen niet alleen het aantal parkeerplaatsen verminderen; ze zullen ook nieuwe gevaarlijke situaties doen ontstaan. Het alternatief is verfraaiing van gevels met tegeltuintjes en het stimuleren van bebloeming. We willen ook geen asverschuivingen van de rijweg, omdat de fietsers dan de speelbal worden van het auto- en vrachtwagenverkeer. Wil men de snelheid afremmen, dan moet dit gebeuren bij het binnenkomen van het dorp, zowel vanuit de richting Ieper als vanuit de richting De Klijte.''

De petitie met 164 handtekeningen wordt besproken in het schepencollege. Schepenen Suffis en Baron, die de afwezige burgemeester Luc Dehaene vervingen, beloofden dat er nog een nieuw overleg komt met de bevolking van Dikkebus voor de definitieve plannen worden uitgetekend. Dat overleg is in september gepland.