Een misnoegde man klom gisternamiddag voor de derde keer in een hoogspanningsmast aan de kerncentrale van Doel. Gisteravond zat hij er nog. De man van middelbare leeftijd klom twee maanden geleden al twee keer op één dag in de mast.

De man werkte voor een onderaannemingsbedrijf van Electrabel. Na een conflict met zijn werkgever werd hij uit de kerncentrale gezet en klom in een hoogspanningsmast. Hij kwam opnieuw naar beneden om even later voor een tweede keer omhoog te klimmen. Met veel overredingskracht kon hij worden overhaald opnieuw naar beneden te komen.

De man kreeg psychiatrische begeleiding, maar kreeg begon gisteren om onduidelijke redenen nog maar eens aan een klimpartij. Hij klom even na de middag een hoogspanningsmast in. De omgeving werd hermetisch afgesloten, door de politiediensten. Gisteravond werd nog steeds gepoogd de man naar beneden te krijgen.

Electrabelwoordvoerdster Lut Van de Velde bevestigde gisteravond dat de man nog steeds in de mast zat. Lut Van de Velde: ,,Maar de mast staat niet op het domein van de kerncentrale, zodat het niet langer de bevoegdheid van de Electrabel is. De man heeft overigens geen badge meer en kan het terrein van de centrale niet meer op. De politie houdt zich nu met de zaak bezig.'' (PDC)