Tijdens de verbroederingsfeesten van vrijdag 29 tot zondag 31 augustus tussen Evergem en het Duitse Grossenkneten gaat dit jaar alle aandacht uit naar het beter leren kennen van de gemeente. ,,In het verleden was het programma van onze verbroederingsfeesten altijd zo vol dat voor onze gasten uit Grossenkneten nauwelijks tijd overbleef om Evergem te leren kennen,'' meent voorzitter Ronald 'Geronimo' Snauwaert van Evergems Verbroederingscommissie.

Op het programma staan een zoektocht en een bezoek aan de internationale kunsttentoonstelling in het koetshuis van het kasteel van Wippelgem.

De 300 Duitse gasten worden vrijdag 29 augustus om 16 uur aan de gemeentelijke basisschool van Sleidinge verwacht. Begeleid door de lokale fanfare Iever en Eendracht, bloemenmeisjes, vendelzwaaiers, Brabantse trekpaarden en jachthoornblazers stappen ze op naar Cultuurcentrum Evergem in de Weststraat. 's Avonds zijn de bezoekers en de 175 gastgezinnen vrij. Enkel een handbal- en een schutterswedstrijd staan op het programma.

Zaterdag 30 augustus wordt van 10 tot 17 uur een kunst- en hobbytentoonstelling gehouden in het koetshuis van het kasteel van Wippelgem. Onder meer poppen, miniatuurpoppenhuizen, trollen worden geëxposeerd. Op hetzelfde ogenblik loopt een zoektocht waarbij zeven ambachtelijke bedrijven worden bezocht. Kunstfotograaf Werner Wöllk stelt zijn foto's met als thema Der Bibel tentoon in de gerestaureerde molen van Doornzele.Vanaf 18 uur verbroederingsfeest in de gemeenteschool van Evergem, Kapellestraat 75. Na het feestmaal en diverse optredens speelt dj Peter Van Praag.

Een oecumenische dienst is zondag 31 augustus om 10.30 uur in de kerk van Kluizen gepland. Om 12 uur wordt in het kasteel van Wippelgem een dagschotel geserveerd en twee uur later worden de Duitse gasten daar met muziek van de Wippelgemse fanfare Willen is Kunnen uitgewuifd.