Bewoner Frank Laloux (45) uit Meerbeek heeft zijn woning in de Dorpsstraat zelf in brand gestoken. Dat gaf hij na een lang verhoor toe aan de politiediensten. Het ging om een mislukte zelfmoordpoging. De man blijft aangehouden.

Na de brand in de nacht van dinsdag op woensdag gonsde het van geruchten in de Dorpsstraat in Meerbeek. Buurtbewoners hadden het over eerdere wanhoopspogingen van de bewoner. Het parket stuurde zelfs een gerechtsdeskundige ter plaatse, omdat er een reukje was aan de hele zaak. De brandweer van Zaventem vond de bewoner bij aankomst in de tuin. Met weinig kleren om het lijf, en brandwonden op de rug. In het huis waren er sporen van brandversnellende middelen gevonden. Het vuur legde de hele bovenverdieping van de woning van het gezin Laloux in de as. Ook drie andere woningen in de omgeving liepen schade op.

De bewoner werd opgenomen in het ziekenhuis, en donderdagochtend ontslagen en onmiddellijk daarna verhoord door de politiediensten. ,,Eerst ontkende hij dat het brandstichting zou gaan, maar later gaf hij toch toe'', weet parketwoordvoerder Theo Jacobs. Laloux vertelde dat hij dinsdag in een plaatselijk warenhuis enkele brandversnellende middelen had gekocht, met de bedoeling die nacht zelfmoord te plegen. Hij stak rond 3 uur woensdagochtend de woning in brand. Op het laatste moment bedacht hij zich, en vluchtte de brandende woning uit.

De bewoner kampt met zware psychische en relationele problemen. Zijn echtgenote verliet twee weken geleden het huis, samen met de twee kinderen van dertien en zestien jaar. De man blijft voorlopig in de Leuvense hulpgevangenis, en krijgt er begeleiding van een psycholoog en een psychiater. Die moeten onder meer nagaan of de man toerekeningsvatbaar was op het moment van de brandstichting. Dinsdag verschijnt Laloux voor de raadkamer, die zijn aanhouding allicht met een maand verlengd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in