In de nacht van woensdag op donderdag was in de buurt van Bos van Aa in Zemst-Laar een sluikstorter aan het werk. Een voetweg werd volledig afgesloten door het afval. Het gaat duidelijk om iemand die bezig is met afbraak- of verbouwingswerken. Het gemeentebestuur en de politie zijn nu op zoek naar mogelijke getuigen.

Omdat het om een vrij grote hoeveelheid afval gaat zijn de bevoegde diensten er van overtuigd dat de sluikstorter ter plaatse kwam met een bestelwagen of een aanhangwagen. Tientallen witte en zwarte zakken waarin puin zit, betonblokken, houten planken, elektriciteitsdraden, ijzer, een wc-pot, een lavabo, kerst- en paasversiering, een verlichtingsdraad en zakken zand werden achtergelaten.

De gemeente en de politie zijn nu op zoek naar getuigen om de sluikstorter op het spoor te komen. Wellicht heeft iemand woensdagavond een grote bestelwagen zien voorbijrijden of zien staan ter hoogte van de voetweg aan de Humbeeksebaan. Een beschrijving van de wagen kan al volstaan om de dader bij de lurven te vatten.

De jongste weken werden op meerdere plaatsen dergelijke sluikstorten aangetroffen. Vermoed wordt dat het steeds om dezelfde dader gaat. De bevolking wordt opgeroepen om - waar ook in de gemeente - uit te kijken naar verdachte bestel- of aanhangwagens geladen met sloopafval. De nummerplaat of een beschrijving van de wagen doorgeven aan de milieudienst of de politie kan deze zaak ophelderen. (RBZ)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in