WESTOUTER - Op 18 augustus wordt gestart met de inrichting van een eerste dorpsonthaalpunt (DOP) op het oud voetbalveld van Westouter (Heuvelland). Dit pilootproject kreeg vrijdag zelfs het bezoek en de goedkeuring van Vlaams minister Paul Van Grembergen, bevoegd voor jeugd, die ook een aantal jeugdkampen in Westouter bezocht.

,,Het dorpsonthaalpunt is een plaats centraal in het dorp nabij het speelplein, waar de bezoeker terecht kan om toeristische basisinformatie over het dorp en de onmiddellijke omgeving te verkrijgen'', verduidelijkt Stef Decrock van de gemeentelijke jeugd- en cultuurdienst.

,,Noem het een soort eerstelijns infopunt van de gemeentelijke VVV, een niet bemande antenne van de toeristische dienst in de dorpen zelf. Via infodragers krijgt men basisinfo en wordt verwezen naar het bezoekerscentrum De Bergen in Kemmel, waar men terecht kan voor een grondiger kennismaking met de gemeente en de streek'', aldus Stef Decrock.

Een tweede DOP is gepland voor de kleinste deelgemeente Wulvergem, nabij OC De Walvis.

De provincie West-Vlaanderen is dit idee sterk genegen en zal het vertalen naar de hele Westhoek. Momenteel loopt hierover in opdracht van de provincie een studieopdracht met de bedoeling tot uniforme en dus zeer herkenbare infodragers te komen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig