Edouard Vermeulen, de couturier achter het modehuis Natan, mocht gisteren een decoratie in ontvangst nemen van Brussels minister-president de Donnea. Daarmee wordt de ontwerper officier in de Leopold II-Orde. De onderscheiding is de vierde in rang van de nationale ordes.

Vorige maand nog kwam Vermeulen uitgebreid aan bod met zijn tentoonstelling rond de garderobe van prinses Lilianne. Op vraag van haar dochter, prinses Esmeralda, stelde hij toen in de showruimte van Natan een collectie van verscheidene couturiers tentoon. De expositie, waarop ook een mantelpak van Natan zelf te zien was, gaf een mooi tijdsbeeld van de mode van de jaren vijftig tot tachtig.

Vermeulen, een Ieperling in Brussel, studeerde eind jaren zeventig interieurvormgeving in Sint-Lukas in Brussel. Die ervaring met volumes en materialen gebruikte hij later in zijn ontwerpen. Na drie jaar als interieurvormgever, ontdekte hij zijn passie voor mode en in 1984 stelde hij voor het eerst zelf een collectie voor.

Intussen is Edouard Vermeulen en zijn modehuis Natan een gevestigde naam geworden in de modewereld en krijgt hij het vertrouwen van verschillende leden van de Belgische en internationale koningshuizen. Zijn ontwerpen vielen onder meer in de smaak bij prinses Mathilde en de Nederlandse prinses Laurentien Brinkhorst. Vermeulen kreeg ook de opdracht voor de trouwjurk van Claire Coombs, de verloofde van prins Laurent. (EVE)