De Stormtocht van Blankenberge van zondag is met 2.008 wandelaars een voltreffer geworden. Met een toename van ruim 800 wandelaars zet de wandeltocht een nieuw record neer.

De explosieve aangroei van wandelaars schrijft parcoursbouwer Dirk De Boever vooral toe aan het prachtige wandelweer en de vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

,,Het gebruik van het openbaar vervoer en vooral de vlotte treinverbinding met de badstad was al vroeg in de voormiddag merkbaar. Opvallend is dat het gros van de wandelaars lid is van een wandelclub. De promotie die wij de voorbije maanden voerden op diverse wandeltochten in Vlaanderen werpt zijn vruchten af ondanks het feit dat er dit weekend een wandeltocht plaatsvond in Aalter en Zonnebeke. Uit de vele reacties blijkt dat strand en duinen een extra motivatie zijn om aan de tocht deel te nemen'', aldus Dirk De Boever.

Het inbouwen van een educatief luik met de art nouveau gebouwen is tevens een successtory geworden. Nu al staat vast dat het initiatief volgend jaar een verlengstuk krijgt.

Door het onverhoopte succes van de Stormtocht blijft de organisatie met beide voeten op de grond. ,,Het is niet de bedoeling dat wij de concurrentie aangaan met de Tweedaagse. De Stormtocht is en blijft kleinschalig en wij maken ons geen illusies dat er volgend jaar bij minder goed weer het deelnemersaantal spectaculair daalt'', aldus nog Luc Henau. (NM)