Wielrenner Thomas Seghers en turnster Aagje Vanwalleghem werden vrijdagavond tot sportman en -vrouw van het jaar in Wevelgem uitgeroepen. Het Decospan Triathlon en Duathlon team Menen werd de competitieve sportploeg terwijl de Belgische Alpenclub, sectie West-Vlaanderen zich de recreatieve sportclub van het jaar mag noemen. Hoofdgast was bokslegende Jean-Pierre Coopman, maar die stuurde zijn kat.

Klimmer Peter Degrijze, wielrenner Thomas Seghers en wereldreiziger-fietser Luc Soetaert waren de genomineerden voor sportman van het jaar. Het werd de jonge beloftevolle wielrenner Seghers die het voorbije seizoen heel wat eerste prijzen wegkaapte.

Turnster Aagje Vanwalleghem moest het opnemen tegen klimster Jessica Degrijze (dochter van Peter) en loopster Anita Delvael. Vanwalleghem haalde andermaal het laken naar zich toe. Zij is lid van Steeds Hoger Wevelgem maar traint en studeert aan de topsportschool in Gent. Onlangs turnde ze nog de brugfinale op de Spieth Cup in Oostenrijk en behaalde er een zevende plaats en wist zich heel goed staande te houden in het internationaal gezelschap.

Het Decospan Triathlon team Menen haalde hij van basketclub BBC Hervan en het schaatsend FSC Karelia Apolloteam. De Belgische Alpenclub maakte zich het afgelopen jaar verdienstelijk als recreatieve club en ontving daarvoor een trofee. De sportraad reikte een erkentelijkheidstrofee uit aan Patrick Libeer voor 25 jaar lid van Wielertoeristenclub De Trappers. De trofee voor sportverdienste ging naar Norbert Vanoverberghe, bestuurslid van turnclub Hoger Op Wevelgem.

Bijzonder gesmaakt werden de toneelsketches met Bernard Galle en Koen Sinnesael alsook de presentatie van Louis De Pelsmaeker die het niet opdagen van Jean-Pierre Coopman vakkundig opving door een videomontage over de Vlaamse bokslegende te becommentariëren. (VLW)