Voor velen was het de allereerste keer. Het is voor kinderen dan ook niet alledaags dat ze naar een echte fuif mogen gaan. Voor de Levenslijn Kinderfonds-actie maakten veel ouders graag een uitzondering. Vrijdagavond werd het gemeentelijk ontmoetingscentrum Racing in Gavere omgetoverd in een heus kinderdanspaleis.

Het feest werd georganiseerd door de gemeentelijke basisschool De Vierklaver in samenwerking met studente Lien Speybroeck uit Asper. De opbrengst gaat naar het Kinderfonds van Levenslijn. Dit jaar richtte de VTM-actie zich naar jonge mensen in het verkeer.

,,Want verkeer is bij de jeugd nog steeds doodsoorzaak nummer één'', zegt Hilde Wandels, leerkracht in De Vierklaver. ,,Als school wilden wij ons steentje bijdragen tot deze actie.


Open beenbreuk
Lien Speybroeck is de nicht van Hilde Wandels. Zij werd als zesjarig meisje met de neus op de feiten gedrukt. ,,Ik werd toen aangereden door een wagen terwijl ik op straat aan het fietsen was. Met een open beenbreuk bracht ik acht weken in het ziekenhuis door. Toen ik hoorde dat Levenslijn geld inzamelde voor jonge verkeersslachtoffertjes, wou ik ook mijn steentje bijdragen.''

Dat resulteerde in een kinderparty met zogenaamde Thrill-zone . ,,De kinderen kunnen zich uitleven op een reuzegroot luchtkussen. Ik denk dat er toch zo'n tweehonderd op afgekomen zijn.'' Voor de gelegenheid stonden de leerkrachten van De Vierklaver achter de toog van het ontmoetingscentrum.

,,Onze allereerste fuif is het niet'', zeggen Fleur Demoor (11) en Ilse De Smet (11) uit Gavere. ,,We waren er ook al eens bij in Asper. We zitten samen in het zesde leerjaar. Het is leuk dat we hier met verschillende leerlingen uit onze klas zijn. Zelfs onze juf is hier.''

,,En dat de opbrengst naar een goed doel gaat, maakt het nog beter'', vult klasgenoot Ayni Pauwels (12) aan.