Twee jaar nadat hij in mysterieuze omstandigheden verdween, viste de politie dinsdagmiddag uit de Schelde het lijk op van de 42-jarige Djellal El Hadj. Een peilboot van het havenbedrijf vond de auto van El Hadj bij toeval. De man verdween begin 2000 na een brandstichting in Hoevenen. De bejaarde schoonmoeder van de Algerijn liet in de brand het leven.

De lichaam van Djellal El Hadj werd dinsdagmiddag rond 10.30 uur gevonden. Een nieuwe peilboot van het havenbedrijf maakte een proefvaart en vond bij toeval het wrak van een auto op de rivierbodem aan kaai 326. Toen de brandweer de gezonken Mitsubishi opviste, vonden ze het lijk van El Hadj achter het stuur.

De auto en de Algerijnse Belg waren sinds 22 april 2000 spoorloos. El Hadj verdween na een gasexplosie die zijn huis in Hoevenen in de as legde. In de brand stierf zijn 94-jarige schoonmoeder. Van de man zelf was geen spoor te bekennen. El Hadjs vrouw vertelde de politie dat haar echtgenoot de laatste tijd bijzonder depressief was. De avond voor de brand had hij volgens haar geprobeerd om zelfmoord te plegen.


Gasontploffing
De parketdeskundige die de gasontploffing onderzocht, ontdekte al snel dat de brand was aangestoken. Alles wees erop dat de schoonzoon de brand had gesticht en daarna was verdwenen.

De avond na de ontploffing had de Algerijn nog een laatste teken van leven gegeven. Volgens zijn vrouw, met wie hij in onmin leefde, belde hij om te zeggen dat hij aan het Bonapartedok stond en zelfmoord ging plegen.

Wekenlang dregden politie en brandweer het water in de buurt van het dok, maar zonder succes. Tot dinsdagmiddag. Volgens het Antwerpse parket staat het zo goed als vast dat Djellal El Hadj zelfmoord pleegde. (PAW)