De handelaars van de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende zitten met de handen in het haar. Ze wijten de recente inbraak in een winkel in de Koningstraat, de inbraakpoging bij pelzen Coessens en de effectieve inbraak gistermorgen in de hifizaak Ledaine, telkens op de Nieuwpoortsesteenweg, aan een en dezelfde bende.

In de Koningstraat werden de inbrekers op film genomen, maar ze droegen bivakmutsen en zijn onherkenbaar. Bij Coessens zag een overbuur vier gemaskeren vluchten.

,,Ze hebben gepoogd met een houweel of hamer met punt in de Renteniersstraat de etalageruit te verbrijzelen. Tot drie maal toe keerden ze terug. De derde keer werden ze gezien door een overbuur, die de vier personen, met bivakmutsen op zag wegvluchten,'' vertelt Roland Coessens.

Een jaar geleden werd heel zijn winkel al eens leeggeroofd. De nieuwe inbraakpoging dateert van zaterdagmorgen. Enkele dagen eerder werd ingebroken in een handelszaak op de Koningsstraat.

,,Daar werden de inbrekers door de beveiligingscamera gefilmd. Maar ze waren in het zwart gekleed en hadden bivakmutsen op. Zo raak je ook niet veel wijzer. Feit is dat het ontbreekt aan blauw op straat en dat een grotere aanwezigheid van de politie het enige is wat deze nieuwe inbrakengolf kan stoppen'', aldus Roland Coessens.

Gistermorgen werd nog een inbraak vastgesteld in de hifizaak Ledaine langs de Nieuwpoortsesteenweg, waar 15 videocamera's en 4 fototoestellen verdwenen. Ook daar ontbreekt van de daders elk spoor. (YNG)