In vergelijking met de voorbije jaren is er minder werk in de Zaventemse regio. Het aantal werkzoekenden bleef echter even groot. Dat is de conclusie van de jobbeurs die plaatsvond in Zaventem.

De jobbeurs kreeg ruim 700 bezoekers over de vloer die op zoek gingen naar werk bij de 41 standhouders. Het was zaterdag al de derde keer dat ze in de luchthavengemeente dergelijke beurs hielden. ,,Op de eerste editie, in 1999, waren er ruim 900 vacatures. Dit jaar hebben we er meer dan 600, toch 300 minder dan twee jaar geleden'', vertelt Gerrit Andries, verantwoordelijk voor het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap of PWA.

Volgens Andries heeft een en ander te maken met de terugval op de arbeidsmarkt, maar ook met het succes van dergelijke jobbeurzen. ,,Er is sowieso wat minder werk maar je mag ook niet vergeten dat tegenwoordig iedereen een beurs organiseert. De eerste keer waren ook luchthavengerelateerde bedrijven vertegenwoordigd, tegenwoordig hebben die zelf een jobbeurs. Bovendien lieten enkele grote firma's het op de valreep afweten.


Veiligheidssector
Een aantal bedrijven had zich ingeschreven maar kreeg de voorbije weken rake klappen. Er vielen zelfs ontslagen. Die zijn niet aanwezig en dat scheelt hem natuurlijk ook in het aantal vacatures'', weet Andries.

Er mogen dan al minder jobs worden aangeboden, voor sommige sectoren zijn het gouden tijden. Op de jobbeurs staan maar liefst vier veiligheidsfirma's en dat doet vermoeden dat het in die sector goed gaat.

,,Wij mogen inderdaad niet klagen. Alleen voor Brussel zoeken we een honderdtal werknemers. De veiligheidssector zit duidelijk in de lift'', vertelt recruteringsmanager Erik Jacobs van Group 4 Securitas. Kortom, het onveiligheidsgevoel leeft bij de mensen en enkelen doen er hun voordeel mee. Erik Jacobs: ,,Hetgeen gebeurde in de Verenigde Staten zorgt inderdaad voor meer werk. Nochtans was de boom tijdens en na de Golfoorlog groter en ook de aanslagen van de C.C.C. zorgden voor meer werk in onze sector dan de huidige crisis in de States''.


Informatica
Volgens Jacobs heeft hij op de beurs in elk geval een aantal interessante mensen ontmoet, maar of die ook effectief werk zullen vinden binnen de firma is nog maar de vraag. ,,Dit is een eerste contact maar daarmee heb je nog geen werk bij ons. Je moet een aantal testen afleggen en natuurlijk moet je een attest van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen''.

Elders op de beurs staat Tom Verstraeten en ook hij vond al enkele potentiële werknemers voor werkgever Synstar, een van de vele IT-service providers op de markt maar tegelijk een van de weinige informaticabedrijven op de jobbeurs.

,,De IT-wereld of informaticawereld kent een terugval, maar we zoeken toch nog altijd vier nieuwe mensen.

Vorig jaar waren er dat nog tien. Ik heb hier toen zelf ook werk gevonden.

Toch is een jobbeurs niet de beste manier om werknemers te vinden. Een advertentie in de krant doet het nog altijd beter''.