Om 10.15 uur zondagmorgen reed André Roman (50) uit de Zerkegemstraat in Jabbeke zich met zijn wagen Peugeot te pletter tegen een duiker langs de Diksmuidestraat in Sint-Pieterskapelle. De man was op slag dood. Amper een halfuur later werd in dezelfde Diksmuidestraat een motorrijder door een wagen opgeschept.

Het eerste ongeval gebeurde even buiten Sint-Pieterskapelle, juist voorbij de Zandestraat. Roman ging met zijn wagen aan het slippen en kwam aan de overkant tegen een duiker terecht. De wagen smakte met de kant van de bestuurder tegen een duiker. De geknelde man overleed ter plekke.

Amper een halfuur later gebeurde, ook al in de Diksmuidestraat maar dan aan de andere kant van Sint-Pieterskapelle, op het kruispunt met de Bruggesteenweg een tweede ongeval. Daarbij werd motorrijder Geert Gillebert uit Vlamertinge door de wagen van Roger Wimme uit Oostende opgeschept. Gillebert en zijn vrouw, die als duozitster op de motor zat, werden naar het ziekenhuis in Oostende gebracht maar konden dat in de namiddag al verlaten. De twee reden in een groep andere motorrijders vanuit Slijpe naar Middelkerke. Terwijl de overige motards rechtsaf naar Slijpe insloegen, reed Gillebert rechtdoor. Een autobestuurder reed het kruispunt op en veegde Gilleberts motor mee.


Zwart punt
De Diksmuidestraat was dit jaar al vaker een zwart punt. Op zaterdag 5 mei sloeg in de Diksmuidestraat, tussen snelweg E40 en Sint-Pieterskapelle, een wagen overkop. Daarbij werden Sven Bouguignon (64) uit Vladslo, zijn vrouw Laurette Verbeke (55) en Tina Vandenberghe (22) uit Roksem ernstig gewond. Nog in mei lieten de broers Patrick (41) en Jeannot (64) Verhaeghe uit Diksmuide er het leven, toen hun motor tegen een populier te pletter sloeg, nadat de achterband van hun voertuig was gaan lossen. Daniël Deprez (46) uit Nieuwpoort werd op maandag 16 april zwaar gewond toen zijn audi 80 de bocht miste en tegen een duiker overkop ging. In maart werd de Middelkerkse hulpagent Gregory Delys (25) ernstig gewond toen zijn dienstwagen achteraan door een bus werd geramd. Hij was de afsluitingen van de mond- en klauwzeer-schutkring aan het weghalen. (YNG)