Jeugdhuis Den Dwarskop opende afgelopen weekeinde zijn nieuwe -- tijdelijke -- ontmoetingsruimte Comma op de eerste verdieping van het Entrepotgebouw. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag stonden activiteiten voor het jeugdige volkje op het programma, die vooral vrijdag heel wat volk lokten. Hans Leys, voorzitter van de raad van bestuur van De Dwarskop, hoopt dat een nieuwe locatie ook een nieuwe dynamiek voor het jeugdhuis mag betekenen.

Jeugdhuis Den Dwarskop heeft de intentie om met een breed activiteitenaanbod het aantal vaste leden opnieuw uit te breiden. ,,Daartoe zullen we moeten investeren en dat ligt momenteel wat moeilijk'', aldus Hans Leys, voorzitter van de raad van bestuur. ,,Eerst moeten we onze schuld, iets minder dan 2 miljoen frank, zien af te lossen. Na de vereffening van vzw Speelplan, dat tot voor vorig jaar gelieerd was aan Den Dwarskop, zouden we in staat moeten zijn om een stuk terug te betalen. We hebben hier het voordeel dat we geen huur moeten betalen. Als de stad Brugge ons kan garanderen dat we de komende vijf jaar een gelijkaardige subsidie zullen verwerven, hopen we van een brouwer of Netwerk een lening te krijgen. Met de andere schuldeisers hebben we een afbetalingsplan afgesproken. We hopen dat het jeugdcentrum straks ook voor ons een dynamiek meebrengt, die ons op termijn meer armslag heeft om zaken op te zetten. In dat licht blijven we ijveren dat we als jeugdhuis mee kunnen profiteren van de uitbating van de hier op te richten fuifzaal.''

De stad Brugge maakte in totaal 17 miljoen frank vrij om jeugdhuis Den Dwarskop aan een definitieve ontmoetingsruimte te helpen. Die komt er op de benedenvloer van het Entrepotgebouw. Daar wordt ook de fuifruimte ingeplant.

,,In die 17 miljoen zijn ook voorbereidingswerken begrepen voor het op te richten jeugdcentrum. Zo komen er nieuwe ketels, wordt er elektriciteit gelegd en sanitair geplaatst'', aldus jeugdschepen Lieve Mus, die hoopt dat Den Dwarskop de benedenruimte tegen augustus volgend jaar in zal kunnen nemen, tijdstip waarop de jongerenmaand van Brugge 2002 start. Het voorgebouw van de Entrepot zou op het gelijkvloers door de stedelijke jeugddienst ingenomen worden en op de eerste verdieping door de stedelijke informatiecel. (SVV)