Het jeugdverblijfcentrum van de Oost-Vlaamse chiro op de heide steekt in een nieuw kleedje. Zaterdag werd de vernieuwbouw feestelijk geopend. ,,Met een capaciteit van 117 bedden zal de gemiddelde jaarlijkse bezetting van 10.500 overnachtingen nog stijgen'', zegt Freddy Robberecht, voorzitter van de Heideparkcommissie.

Toon Scheirlinck (40) en Veerle Van Hoecke (38) wonen in Heidepark en staan in voor de ontvangst van de gastgroepen. Dat zijn niet enkel chiro-afdelingen, zo blijkt. ,,Alle jeugdbewegingen zijn welkom in Heidepark. We zijn aangesloten bij het Centrum voor Jeugd Toerisme. In de loop van het schooljaar ontvangen we ook heel wat klasgroepen voor openluchtklassen. De mogelijkheden voor plattelandsklassen, bos- en heideklassen zijn groot in Waasmunster. We hebben goede contacten met onder meer een valkenier, een imker, een paardenmelkerij en verschillende landbouwers en veetelers. Ook het wandel- en fietstoerisme is hier goed uitgebouwd. We werken goed samen met de VVV'', vertelt Toon Scheirlinck.

Gedurende de afgelopen vijftien jaar werd Heidepark in verschillende fasen gerenoveerd en verbouwd. ,,De grote slaapzalen werden omgevormd tot kleinere slaapkamers met twee tot zes bedden. We creëerden ook verschillende kleinere vergader- en werkruimten en pasten het sanitair aan. Het gaat eigenlijk allemaal om aanpassingen op vraag van de groepen''.

Het residentenechtpaar staat in voor promotie en administratie van het jeugdverblijfcentrum, maar ook de organisatie van de verblijven en zelfs de kookpot is voor hen. ,,In juli ontvangen we uitsluitend zelfkookgroepen , zodat wij ook even stoom kunnen aflaten. Tijdens de andere maanden bieden we vol pension aan. Het werken met de jeugd houdt ons jong. Elke groep is anders, zodat dit werk zeer verrijkend is'', stelt het gastvrije koppel.  • Jeugdverblijfcentrum Heidepark, Ommegangsdreef 63, 9250 Waasmunster, tel. 052/46.00.73.