Het Wichelse gemeentebestuur laat het grafmakershuisje en het achterliggend zaaltje herstellen. Na renovatie kan het dienst doen als vergaderruimte voor verenigingen en als klein museum voor de heemkundige kring van Wichelen.

Het grafmakershuisje staat naast het oud gemeentehuis en vormt er visueel een geheel mee. Burgemeester John Taylor (CVP): ,,Zeven jaar geleden werd de renovatie al eens uitgesteld wegens de hoge kostprijs. Er tekende toen één aannemer in die het huisje voor 7 miljoen frank wou herstellen. Maar intussen is het gebouw blijven verkrotten. Dat zorgt voor hinder in de buurt. Zo was er afgelopen zomer nog een brandje. We mogen het huisje niet laten teloor gaan. Na het opknappen kan het gebruikt worden door verenigingen als vergaderruimte en er kan een klein museum ingericht worden voor de heemkundige kring.''

Het gemeentebestuur dacht eerst om er een filiaal van de bibliotheek in te richten maar kwam daarop terug na een advies van de bibliothecaris. Het gebouw is te ver afgelegen van de scholen die van het filiaal veelvuldig gebruik maken.

Ook deze keer is het prijskaartje aan de hoge kant, vindt de voltallige oppositie. Volgens de raming zal de renovatie 211.228 of 8,52 miljoen frank kosten. Toch is iedereen er voorstander van om het gebouw te bewaren. Patrick Antoniasse (Visie): ,,Het is wel jammer dat er zeven jaar niet werd naar omgekeken.'' (VBW)