De fietel van Eine, Prosper gaat op kop.'' Zo luidt het begin van het fietellied en zo geschiedde het zondag voor de 148ste keer in Eine. De optredens van de losse groepen vielen best te pruimen, al waren zij dit jaar opvallend braaf. Betty, Mathilde, Brunhilde en de nieuwe pastoor waren uiteraard op de afspraak.

Na de vaste groepen met de reuzen, de harmonie, de beren en paardjes met drijver, demonstreerden Inge de Ruyver en haar groep Smached hun danstalent. Bij Los Amigos zijn Nonkel Jef en Sander, vertolkt door Marnix Van Synghel en Kurt Van Caester, op weg naar Mullem en dat was natuurlijk lachen geblazen.

Ieje doar van de Patskies ziet Jean-Pierre in 2024 als burgemeester Eine-Metrostatie, de residentie Clays-Boudoir en Cnudde Interbrew, waar vroeger Aquafin zat, openen. De Würsten Blaaskapelle was vijfentwintig jaar na de stichting terug.

De Bleutsjies brachten weer spektakel met Piet Dockers en Luc De Smet achter de piano in De Notenkrakersclub . Een pleiade aan Einse en andere bekende figuren passeerden de revue. De Odaboys bewijzen dat zij ook na een sabatjaar nog bij de fieteltop horen. Op een knappe wagen zorgen zij voor spektakel als Dirk Lammens met Gemma naar zee rijden maar in het zand van de Werktuigendagen terechtkomen.


Pastoor
Bij Taille Unique is Rita weer de baas in een heropende Unic en daar wordt een Gospelkoor gezocht voor pastoor Andy Raes. Glenn en Spillie, Dokter Love en Mister Sensitive, Betty en Fabien De Waele zoeken mee. De Puntjes raakten achterop en verzeilden in een missverkiezing bedoeld als GSM-promotiecampagne. Justine en Kim worden met Dirk Lammens en pastoor Raes ten tonele gebracht.