KAPRIJKE/ZELZATE

Tineke De Jaeger (21) uit Kaprijke is de nieuwe Miss Meetjesland. Ze volgt daarmee Femke De Vleesschauwer en Marieke Van Ghyseghem op die eerder al het felbegeerde kroontje op hun hoofd mochten zetten. Tineke kreeg tijdens de verkiezingsavond de steun van haar leerlingen uit het zesde leerjaar De Krekel in Zelzate. Geertrui Haers (22) uit Maldegem werd eerste eredame. Pascale Van Houcke (21) uit Lembeke kreeg het lint van tweede eredame.

De verkiezingsavond in de sporthal van Waarschoot verliep bijzonder vlot. De perfecte organisatie en de mooie prijzenpot van meer dan 300.000 frank (7.436,81 ) maken de verkiezing tot een vaste waarde.

,,Na mijn theorievraag en mijn persoonlijke act voelde ik dat mijn kansen aan het stijgen waren'', zei een vlotte Tineke De Jaeger gistermorgen aan het ontbijt na een bijzonder korte nacht. ,,Er werd mij gevraagd welke de favoriete sport van het Meetjesland is. Gelukkig kon ik heel wat vertellen over het krulbollen. Mijn persoonlijke act was een dans op het nummer What a feeling uit de film Flashdance . Ook dat viel bij het publiek goed in de smaak.''


Sparen
Tineke moet vandaag terug naar de klas in Zelzate. ,,Mijn leerlingen waren zaterdagavond bijzonder fier op hun juf'', gaat de nieuwe miss verder die twee jaar geleden al op het erepodium stond bij de verkiezing van de garnaalprinses in Boekhoute. ,,Ik ga zeker mijn kroontje en mijn lint meenemen naar school. Ik denk dat er nog een leuk feestje op mij wacht. De prijzenpot die ik gekregen heb is meer dan 200.000 frank (4.957,87 ) waard. Ik ga in ieder geval een reis boeken, heel wat nieuwe kleren kopen om er als miss altijd piekfijn uit te zien en natuurlijk ook wat geld sparen. Ik zou anders geen goede Vlaming zijn'', lacht De Jaeger. (JSA)