Ingenieur Carl De Braeckeleer neemt de verdediging van veehandelaar Alfons De Clerck en zijn vrouw Linda Lissens op. Zij willen op de Heirbaan een koeienstal bouwen voor maximaal twintig runderen, maar stuiten op protest.

Al van in 1988 wordt er in Merchtem gediscussieerd over vergunningen voor schuthokken, schuilhokken of een rundveestal op de grond van de familie De Clerck-Lissens aan de Heirbaan.

Voor het bouwen van een loods met bergruimte voor veewagen en tractor kreeg De Clerck in 2000 een njet van de directie stedenbouw en het schepencollege. De Clerck diende een bouwberoep in bij de bestendige deputatie. Die lijkt nu akkoord te gaan met de bouw van de loods, als er tijdens het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de werken beplantingen en een groenscherm komen.

Ingenieur Carl De Braeckeleer: ,,De uitbreiding van het bedrijf is nodig. Alfons De Clerck heeft dringend nood aan ruimte om zijn machines te stallen. Ook wil hij tien runderen en schapen in de stal onderbrengen. Wij stellen een kleinere loods voor dan aanvankelijk was voorzien. De nokhoogte verkleint van 9,5 naar 5,50 meter. Wij zullen een groenscherm aanplanten en zijn bereid, indien de buurtbewoners dit absoluut willen, om de loods voor het zicht om te draaien.''

De vrees voor veel vliegen, houdt volgens hem geen steek. ,,Ik zit veel op de boerderij en mijn wagen vertoont geen spatje. Door de loods zal De Clerck arbeidstechnisch beter kunnen werken. We hebben de vereiste vergunningen en ik hoop dat het bedrijf niet verder wordt tegengewerkt,'' aldus De Braeckeleer. (JHW)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig