Het terrein van het voormalige petroleumdepot van TotalFinaElf aan het kanaal in Neder-over-Heembeek zal plaats bieden aan kmo's. Dat hebben TotalFinaElf en de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brussels Gewest (GOMB) meegedeeld.

Het terrein werd de afgelopen jaren gesaneerd en aan de GOMB verkocht. Die zal binnen enkele weken een architect aanduiden om het kmo-park van ruim 30.000 vierkante meter te ontwerpen.

TotalFinaElf besloot in 1992 het petroleumdepot, dat het sedert de jaren zestig aan het kanaal van Willebroek in gebruik had, te sluiten. Het bedrijf besloot het terrein te saneren en kreeg hiervoor in 1998 een milieuvergunning.

Goed 30.000 m 2 grond werd behandeld en ook het opgepompte water kreeg een speciale behandeling. De hele operatie kostte één miljoen euro. Vorig jaar werd de sanering goedgekeurd en kocht de GOMB het terrein over. Eerder vormde ze in Heembeek al de vroegere sites van de petroleumdepots BP, Texaco en het bedrijf Kerima om tot bedrijvenparken.

Voor de aanleg van het terrein werden na een offerteaanvraag vijf architectenbureaus geselecteerd. Binnen enkele weken zal de GOMB een keuze maken. De aanvang van de werken is voorzien voor 2003. (belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig