Toerisme Oostende is ondertussen druk aan het onderhandelen met Marc Klein van Variety om het Axion Beach Rockfestival naar de Koningin der Badsteden te halen.

,,Evenementen afsnoepen van andere steden, daar willen we niet aan meedoen, maar als Brugge het rockfestival afstoot, dan mogen wij wel in actie komen,'' zegt Toerismedirecteur Peter Craeymeersch.

Momenteel wordt fel gediscussieerd tussen Toerisme Oostende en Variety aan de ene kant en de Hippodroom (Aimé Desimpel) aan de andere kant. De Hippodroom lijkt de beste locatie voor het rockfestival maar gisteren was het water tussen partijen alleszins nog té diep.

,,Toerisme Oostende zou willen dat wij de Hippodroom gratis ter beschikking stellen voor het rockfestival,'' zegt woordvoerder Alain De Langhe, ,,en speelt op onze goodwill. In die zin dat Toerisme Oostende van ons grote soepelheid verwacht zodat we het unieke evenement naar de badstad kunnen halen. Zij roept daarbij in dat in het contract staat dat wij de Hippodroom vijf keer per jaar gratis moeten afstaan voor een activiteit die uitgaat van de stad Oostende. Allemaal goed en wel, maar dat geldt alleen als er op die dagen niets anders geboekt is. En er moet overleg over plaats vinden.''


Huur
Omdat aan beide voorwaarden niet voldaan is, wil de Hippodroom huur vragen voor het herbergen van het rockfestival. ,,Momenteel is onze accommodatie niet vrij want er zijn paardenrennen geboekt. Als men ons vrijkoopt, willen wij een compromis zoeken met de organisator van de paardenrennen, anders niet. We zijn geen liefdadigheidsinstelling.''

Volgens De Langhe vraagt Variety zelfs een exclusiviteitscontract waarbij gedurende zes jaar in de Hippodroom alle muziekactiviteiten in de maanden juni, juli, augustus en september aan Variety gelaten zouden worden. Om de Hippodroom schadeloos te stellen tegenover de organisator van de paardenrennen zou Marc Klein 450.000 frank willen betalen. ,,Terwijl de normale huurprijs voor een terrein als het onze voor een rockfestival 1,5 miljoen frank bedraagt,'' zegt De Langhe.

Conclusie: Toerisme Oostende hengelt in alle hevigheid naar Axion Beach, maar de Hippodroom hapt voorlopig nog niet toe. ,,Laten we de onderhandelingen in alle sereniteit voeren,'' meent Toerismedirecteur Craeymeersch. Hij verwacht tegen begin volgende week licht in de duisternis. (MCa)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig