Gistermorgen kwamen met een speciaal transport de zijwanden van het paviljoen van de Japanse architect Toyo Ito op de Burg aan. Ze werden meteen geïnstalleerd. De zijwanden bestaan uit aluminium honingraatstructuren. Volgende week wordt het dak gelegd. Over dak en wanden komt dan nog eens een doorzichtige bekleding.

Het paviljoen van Toyo Ito moet één van de blikvangers worden van het Culturele Jaar. De Japanse toparchitect, bekend voor zijn vederlichte constructies, heeft voor de Burg een cirkelvormige waterpartij ontworpen met daarover een doos in aluminium honingraatstructuur die verwijst naar de Brugse kant.


Kapperstoelen
Over de waterpartij komt een brug, binnenin zullen luie kapperstoelen staan, gericht naar het stadhuis. Dat moet zorgen voor een verrijkende confrontatie tussen oude en moderne architectuur.

Ito bouwt zijn paviljoen op de plaats van de verdwenen Sint-Donaaskathedraal en herstelt daarmee de vierde gevelrij van de Burg. Het paviljoen dat bij de Bruggeling onvermijdelijk voor de nodige discussies zal zorgen, moet klaar zijn tegen 20 februari 2002, als het Culturele Jaar in al zijn hevigheid ontbrandt. (MCa)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig