De Dendermondse correctionele rechtbank veroordeelde de ramkrakers Mohammed B. (19) en David R. (22), beiden uit Brussel, tot twee jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hun kompaan Omer T. (21) uit Brussel werd veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

Er werden op 1 juni vorig jaar twee ramkraken gesignaleerd in Lokeren. De eerste ramkraak, die mislukte, had om 4.10 uur plaats bij juwelenzaak Callebaut, Vrijheidsplein 31. Boeven beukten met een BMW, van het oude model, tegen de etalage. Maar het alarm trad in werking, waardoor de boeven vluchtten. Ze maakten niets buit.

Een uurtje later ramden boeven met een Opel Astra de etalage van Garage Citroën, Zelebaan 130, aan diggelen. Ze roofden een eerder beperkte geldsom uit de geldlade in de zaak. Getuigen merkten de kraak op. De opgeschrikte boeven vluchtten te voet weg, de velden in. De Opel Astra, die gestolen bleek te zijn, bleef ter plaatse achter. Even later werden twee mannen opgepakt. Het waren Mohammed B. en David R., beiden uit het Brusselse. Ze bekenden de ramkraak ten nadele van de garage, maar ontkenden ook maar iets met de eerste ramkraak te maken te hebben.

Onderzoek wees uit dat ze nog heel wat andere zaken op hun kerfstok hadden. Zo waren ze, soms samen met Omer T., betrokken bij inbraken in Aalst (op 27 mei 2001), Gent (25 mei 2001), Nazareth (30 mei 2001) en Leuven (16 mei 2001). Ze werden aangehouden en verschenen aangehouden voor de rechter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig