De neerzeikende regen kon gisteren de sfeer bij de stakende werknemers van Getronics voor de deuren van het bedrijf nauwelijks drukken. De hele dag en ook 's nachts hield een permanentie de bedrijfsruimte ontoegankelijk dicht. Deze namiddag heeft een extra ondernemingsraad plaats op de hoofdzetel van Getronics in Evere.

Het permanente stakingspiket voor het bedrijf aan het begin van het industrieterrein is duidelijk niet bedoeld om werkwilligen weg te houden. ,,Tot tweemaal toe heeft het personeel hier unaniem beslist het werk neer te leggen'', verduidelijkte ons gisteren Guy Van Brantegem.

,,Dat had de directie zeker niet verwacht. Woensdag heeft in het hoofdkwartier in Evere een eerder geplande ondernemingsraad plaats; nadien zal in de namiddag een aparte ondernemingsraad over de Ninoofse vestiging handelen. We trekken met een veertigtal mensen per bus naar Evere om ze daar eens duidelijk te maken dat het ons menens is en we er het bijltje niet bij neerleggen.''


Scoutsverleden
Toch behouden de werknemers in Ninove een permanentie. ,,Dat is een symbolisch gebaar, maar ook bedoeld om druk te zetten, want in de onze magazijnen hebben we nog een consigned stock van Dell. We eisen dat zoveel mogelijk mensen prioritair naar de andere vestigingen van Getronics in Zellik of Evere worden overgeplaatst op basis van vrijwilligheid. Afgezien van onze financiële eisen blijft de inspanning, die de directie op dat vlak wil leveren, ondermaats.''

Dus sloegen de werknemers vanaf dinsdag hier hun tenten op. Letterlijk zelfs, want onder hen waren er met een scoutsverleden, die snel tent en barbecue hadden voorzien om er ondanks het gure weer toch de stemming in te houden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig