Inbrekers hebben tijdens de nacht van dinsdag op woensdag de wijk De Klijpe, ten westen van het stadscentrum, geteisterd. Zij sloegen toe in de Mussenstraat en in Steenveld. De dieven braken in de beide woningen binnen en waren duidelijk op zoek naar geld. In het stadscentrum kreeg ook de kleuter- en basisschool Saint-Vincent in de Adolphe Demedtsstraat 10 ongewenst bezoek.

,,Toen mijn man omstreeks 5.45 uur de living en de keuken betrad, bemerkte hij dat de vloer vol modder lag. Meer nog, de achterdeur stond open'', vertelt Nathalie Vanderdonckt, de echtgenote van Ludwig Stevens uit de Mussenstraat. ,,De laden en alle kasten waren doorzocht. Aan de voetsporen konden we duidelijk zien langs waar de inbrekers waren binnengekomen en weer weggevlucht. Waarschijnlijk zijn ze op de vlucht geslagen tijdens een van mijn hoestbuien'', vermoedt een grieperige Nathalie.


Schrik
In de Steenveldstraat beleefde Brigitte Kerckhove de schrik van haar leven toen ze de inbrekers aan het werk hoorde. ,,Ik lag boven alleen in bed en kroop bang in elkaar. Wat er toen allemaal door mijn hoofd spookte. Ik was zo bang dat ik niet eens alarm durfde te slaan. Pas toen het weer rustig werd belde ik mijn man, die onmiddellijk zijn werk liet staan en naar me toe snelde'', vertelt de echtgenote van Herman Claus. De inbrekers gingen langs de zijgevel van de woning tot aan de achterdeur, waar ze het cilinderslot forceerden. In de woning vonden ze een geldbeugel. Die werd gisternamiddag met enkele documenten in Papignies bij Lessen teruggevonden. De dieven waren duidelijk enkel in geld geïnteresseerd. Ze lieten heel wat waardevolle voorwerpen onaangeroerd.


School
In de Ecole Saint-Vincent, in de Adolphe Demetsstraat 10, trokken de inbrekers over de speelplaats in de richting van een klaslokaal. Ze duwden een volledig neergelaten rolluik naar omhoog en sloegen er een raam aan diggelen. Om hun weg binnen verder te zetten sloegen ze een glazen deur stuk. Ook in het lokaal van de directie moest een glazen deur sneuvelen. Ze trokken de kasten en laden open maar gingen alleen met de mobiele telefoon van de directeur aan de haal. Door de dubbele toegangsdeur van de schoolingang te forceren met een zware koevoet, veroorzaakten ze nog heel wat bijkomende schade.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig