Erg, onbegrijpelijk... Wie na de begrafenis al wilde of kon reageren, vond daar vaak de woorden niet voor. ,,Het leek het perfecte gezin, maar niemand weet wat zich achter de vier muren van een familie afspeelt'', stamelt een vriendin van Ann Danckaert, die liever anoniem blijft.

,,Ik was klant in de baby-speciaalzaak van Ann in Zottegem, tot ze die in februari vorig jaar overliet. Ik kom vooral naar de begrafenis uit sympathie voor de moeder van Ann. Ik kan mij amper voorstellen wat de familie moet meemaken na zoiets. Het is niet aan ons om te oordelen of te veroordelen'', vult Christien aan.

En zo had elkeen wel een reden om naar de Sint-Amanduskerk te komen. Ook het hele schepencollege van Oosterzele, met burgemeester Johan Van Durme op kop, was er. ,,Ik hoor geen wrok bij de mensen, alleen onbegrip. Ik ken beide families heel goed. De moeder van Wim, Yvette Bernaert, was schepen en zetelt nog altijd voor de VLD in de gemeenteraad, en ook de vader van Ann was twaalf jaar schepen. Zo'n drama is heel schokkend voor een kleine gemeente als de onze'', zegt de burgemeester.

Terwijl de drie kisten naar de familiegrafkelder naast het kerkje van Moortsele worden gedragen, loopt het café van Gaby Schietse op het kerkplein vol. Maar ook daar komt niemand verder dan die niets- én alleszeggende woorden: erg, onbegrijpelijk. (MT)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig