De apotheken bleven gistervoormiddag dicht uit protest tegen de besparingsmaatregelen van minister Frank Vandenbroucke. Wel was er een wachtdienst voor wie dringend geneesmiddelen nodig had.

De apotheker van wacht uit Dilbeek bediende haar klanten als tijdens een gewone wachtdienst. De deur was gesloten en klanten moest aanbellen. Zo bleven mensen die geneesmiddelen echt nodig hadden niet in de kou staan en toonde de apotheker dat ze achter de stakingsactie stond. De bijkomende wachtvergoeding moesten klanten niet betalen. De actie is immers om de prijzen van de geneesmiddelen niet nog hoger te laten worden.

,,Sommige klanten wisten blijkbaar niet dat er een staking was'', vertelt ze. ,,Ze hadden al voor verschillende apotheken gestaan die allemaal gesloten worden. Hoe komt dat toch? vroegen ze zich af. De meeste klanten wensten ons veel succes met de actie. Duurdere geneesmiddelen zijn ook in hun nadeel, dus hebben ze begrip voor de staking''.

Veel vaste klanten kwamen er gistervoormiddag niet over de vloer, wel mensen van de verschillende deelgemeenten en zelfs van buurgemeente Ternat. ,,Vaak mensen met een ziek kind die net van bij de kinderarts kwamen en liefst zo vlug mogelijk met de medicatie beginnen'', legt de apotheker van wacht uit.

Ook de apotheekgrossisten deden mee aan de actie. In de voormiddag werden geen geneesmiddelen aan apothekers geleverd.

Apotheker De Buysschere was van wacht voor de regio Asse-Merchtem-Opwijk. Ze kreeg in de voormiddag weinig klanten over de vloer. De mensen wisten duidelijk dat ze voor een gesloten deur zouden staan bij hun eigen apotheker en wachtten tot in de namiddag.

(LVD, RDS)