De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot doodslag op 18 november. Omstreeks 1.50 uur belandde de dertigjarige vrouw in het Kempisch Kanaal tussen Sint-Job in't Goor en Schoten. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is nog steeds niet stabiel. Een 39-jarige man, met wie de vrouw een relatie had, werd aangehouden op verdenking van doodslag. Het koppel heeft op verschillende plaatsen ruzie gemaakt wat de mogelijkheid tot getuigen aanzienlijk vergroot.

Nog even de feiten op een rijtje: vanaf 20. uur zouden de problemen begonnen zijn in de woning van de man in Schilde. Vandaar is het koppel naar Sint-Job gereden. Ze stopten een eerste keer vanwege een ruzie ter hoogte van een vluchtheuvel aan de Bethaniëlei met de Kaaistraat aan de ingang van het Kristus Koning Instituut. Aangezien verschillende voertuigen hier gepasseerd zijn, waaronder een BMW Z3 Cabrio met twee inzittenden, vraagt het parket dat deze personen zich kenbaar maken. Ook op de Bethanïenlei zelf heeft het koppel geruime tijd ruzie gemaakt. Op dat ogenblik passeerde een vrouw met een donkere overjas richting Sint-Job. Het parket dringt er op aan dat ook zij zich aanbiedt.

Vervolgens is de man te voet teruggekeerd vanuit de Eikenlei over de Handelslei richting Schilde, gevolgd door de vrouw in de auto die over het fietspad reed. Op het einde van de Handelslei zetten ze hun ruzie voort. (CHH)

  • Personen die de feiten hebben gezien of kunnen bevestigen worden gevraagd contact op te nemen met de dichtsbijzijnde politiepost of met de politie Voorkempen, Antwerpsesteenweg 86 in Malle op het telefoonnummer 03-312.00.11.