Jurgen Dehaemers (34) is de nieuwe schepen van Groot-Zedelgem. Hij vervangt de onlangs overleden Josef Defevere. Johan Devreese, Katrien Desendere, Agnes Coeman-Moeyaert en Hendrik Cobbaert verkozen bij het OCMW te blijven. Gerda Devos, ook OCMW-raadslid, werd aangesteld als nieuw gemeenteraadslid.

Voor aanvang van de gemeenteraad hield een groep Aartrijkenaars onder leiding van raadslid Johan Gryp, met vertegenwoordigers van het ACW een actie. Ze deelden briefjes uit met ,,Aartrijke sterft''. Aartrijke smeekte en hoopte nog op een schepenzetel. Johan Gryp was kandidaat voor de sjerp.

Daarvoor moesten ze de aanwezige mandatarissen en raadsleden kunnen overtuigen. Jurgen Dehaemers mocht dan bij de eerste stemronde geen volstrekte meerderheid van de stemmen behalen. Dan zou er een tweede stemronde komen (tenzij het college de zitting zou schorsen) en kon iedereen zich kandidaat stellen, ook Aartrijkenaar Johan Gryp. In eerste instantie kon hij geen kandidaat zijn omdat zijn fractie al Jurgen Dehaemers (op basis van het aantal voorkeurstemmen bij de laatste verkiezing) naar voren had geschoven.

Wat niemand had verwacht, was de pikante inleiding van raadslid en plaatsvervangend schepen Willy Maenhout van de fractie Nieuw van burgemeester Verhegge. Maenhout zat duidelijk niet op de golflengte van zijn collega's van de meerderheidscoalitie CD&V en Nieuw. Hij sprak van een ongelijkmatige verdeling van de mandaten tussen CD&V en Nieuw en een bevoordeling voor CD&V. Hij had al eens gezegd dat schepen Patrick Arnou wel degelijk tot CD&V behoort (alhoewel hij opkwam voor Nieuw). Maenhout stond er op dat Aartrijke een schepen zou krijgen. Een seniorenvertegenwoordiging binnen het college mocht volgens hem ook. Josef Defevere was destijds lid van de seniorenraad. Hij is zelf al de zestig voorbij.

Dat Aartrijke een schepenzetel vroeg, is maar redelijk, stelde Johan Gryp. Aartrijke vertegenwoordigt immers twintig percent van de bevolking van Groot-Zedelgem. Hij vroeg de voordracht van Dehaemers niet goed te keuren en te kiezen voor Aartrijke. De pleidooien van Maenhout en Gryp brachten geen aarde aan de dijk. Jurgen Dehaemers kreeg vijftien ja-stemmen achter zijn naam. Er waren elf neen-stemmen en 1 onthouding. (RSC)