In de Sint-Henricuskerk op De Zilverberg gaan de erediensten dit weekeinde zoals gepland door. In de kerk waren donderdagvoormiddag problemen met de verwarmingsinstallatie. Ook het windstil, gesloten weer van eergisteren was een nadeel. Enkele kleuters die in de kerk repeteerden voor een grootoudersfeest werden onwel door een lichte CO-intoxicatie. Na een medisch onderzoek in het ziekenhuis was iedereen vlug terug op school. Het geplande grootoudersfeest van donderdagnamiddag werd afgelast.

,,Uitgesteld is niet verloren voor de ruim 300 verwachte grootouders. Wij proberen in de loop van het schooljaar een passende datum te vinden waarop de mini-musical alsnog kan plaats vinden'', voorspelt directrice Caroline L'Herminez.

In afwachting van een reparatie blijft de defecte verwarmingsinstallatie verzegeld. Een tweede installatie in de vroegere doodskapel houdt nu de kerk warm. De parochianen reageren rustig en opgelucht. ,,Er werd correct opgetreden en blijkbaar zijn genoeg maatregelen genomen. Je moet daarom het voorval niet gaan overroepen. Maar gelukkig had het euvel niet tijdens het grootoudersfeest plaats. In een nokvolle kerk met veel bejaarden was de afloop misschien minder goed geweest'', luidt het.

De voorzitter van de kerkfabriek wou geen commentaar kwijt.