Een groot aantal handelaars van de Aalsterse Houtmarkt maakt zich ernstig zorgen over de plannen van de stad om de wekelijkse zaterdagmarkt tijdelijk te verleggen naar hun marktplein. Normaal gezien heeft die markt zijn vaste stek op de Hopmarkt maar als de stad doorgaat met zijn voornemen om daar een nieuwe ondergrondse parkeergarage aan te leggen, zal de markt ten minste voor de duur van die werken moeten uitwijken.

Om hun bezorgdheid kracht bij te zetten, overhandigden ze donderdagavond een petitie met een tiental handtekeningen aan schepen van Middenstand Dirk De Meerleer op een van de vaste bijeenkomsten die hij voor de handelaars van Aalst organiseert.

,,We vrezen dat we heel wat vaste klanten gaan verliezen'', zegt Katrien Verlinde van delicatessenzaak De Zoete Kriebel in naam van de restauranthouders en de handelaars die de petitie ondertekenden. ,,De hoofdreden is dat we onze parkeerplaatsen gaan kwijtraken en op zaterdag is het hier nu al knokken om een plaatsje. Als de klanten weten dat ze hier niet kunnen parkeren, vrezen we dat ze weg zullen blijven.''

Dat de mensen die naar de markt komen ook in de vaste handelszaken binnenstappen is volgens hen een illusie. ,,Wie op de markt loopt doet zijn inkopen op de markt. Als het op een andere dag was geweest, zou het veel minder erg zijn'', aldus Verlinde. ,,Maar zaterdag is uitgerekend onze topdag. Dat maken we nooit goed.''

Wat de handelaars ook jammer vinden is dat het stadsbestuur hen nog niet officieel op de hoogte gebracht heeft. ,,We hebben het via nabij gelegen dekenijen moeten horen, terwijl wij toch de onmiddellijke betrokkenen zijn. Hopelijk kan onze petitie de stad op andere gedachten brengen en nieuwe pistes laten onderzoeken.'' (KSY)