Vijf dagen lang is de gemeenteschool in de Kouterstraat 4 gastheer voor een Poolse leerkracht en twee van haar leerlingen. Ze vertegenwoordigen hun lagere school uit Warschau waarmee de gemeenteschool reeds twee jaar samenwerkt.

Vorig jaar startten de zesdeklassers dit uitwisselingsproject met scholen uit Polen, Portugal en Zweden. Het initiatief kadert in de Comeniusprojecten van de Vlaamse onderwijsoverheid.

Who am I? Deze vraag loopt als een rode draad door de drie schooljaren durende samenwerking. Vorig jaar correspondeerden de leerlingen met elkaar en hun families via brief, foto, videobeelden, fax en e-mail. De Kalkense leerkrachten brachten een werkbezoek in Polen en stippelden de planning uit voor het tweede werkjaar. Dit tegenbezoek is hiervan een concrete realisatie.

Directeur Eddy Temmerman: ,,De mogelijkheden en ontwikkelingsdoelen van zo'n project zijn zeer groot, zowel voor leerkrachten als voor leerlingen. Stimuleren van talenkennis, ICT-gebruik, mondiale vorming en respect opbrengen voor andere culturen zijn maar enkele van de vele redenen waarom wij deze uitdaging aangaan.''

De Poolse gasten kunnen zich aan een eivol maar boeiend inleefprogramma verwachten. Van een bezoek aan frituur Patrick naar uitstappen naar Gent en Blankenberge, een fietstocht door de meersen en een doorschuif-voormiddag in alle klassen.

Dinsdag reizen de Poolse juf en haar twee meisjes af naar Polen. (MPK)