De leden van het Gentse Fifty Foot Combo zitten met de handen in het haar. De band is net terug van een tournee door Zwitserland en Duitsland en ontdekte dat er in de tussentijd dieven aan de haal gingen met enkele speciale instrumenten. ,,Die bevonden zich in ons repetitiekot in een zijstraat van de Hundelgemsesteenweg'', zegt drummer Bart Le Rouge.

,,Ze zijn uniek omwille van hun leeftijd en hebben bovendien een speciaal geluid. De Slingerland Radio King Snaredrum, een bleekhouten snaardrum met bronzen metaalwerk, dateert uit 1955. De Burns Vistasonic Bass is 38 jaar oud. Van de blauwe Vox Phantom Guitar zijn er slechts drie te vinden in België. Zelfs de bassversterker Fender Bassman Top is allesbehalve courant. Wie de instrumenten wil verkopen, zal het wellicht niet gemakkelijk krijgen. Ze zijn zo'n 3.700 euro waard in winkelwaarde''.

Hoe de dieven binnen zijn geraakt en wanneer de diefstal precies plaats vond, is voorlopig een raadsel. ,,Er zijn geen sporen van braak.''

De fans hoeven niets te vrezen: de optredens komen niet in het gedrang. ,,Die instrumenten worden enkel gebruikt als reserve of omwille van de speciale klank bij opnames.''

Wie informatie denkt te hebben over de diefstal, kan mailen naar bart@fiftyfootcombo.com. Foto's van de verdwenen instrumenten zullen eerstdaags te zien zijn op hun website www.fiftyfootcombo.com. (KVDS)