Katoen Natie heeft gisteren vijftien jaar aanwezigheid in Gent gevierd. Het bedrijf startte zijn activiteiten in januari 1987 met 14 medewerkers. Vandaag is Katoen Natie goed voor 450 werknemers. ,,Wij willen in de Gentse haven verder uitbreiden en denken daarbij aan het nieuwe Kluizendok. Al is het te vroeg om terreinen aan te kopen'', zegt Dirk Lannoo, vice-president Katoen Natie Group.

Katoen Natie startte in Gent als behandelaar van lege verpakkingen voor Volvo. Het bedrijf is in vijftien jaar uitgegroeid tot een belangrijke toeleverancier voor de autonijverheid.


Hoedenplanken
Patrick Catry, managing director: ,,Een eerste grote stap was de beslissing om te verhuizen van de Kinetstraat naar de Skaldenstraat in 1990. Van dan af verliep de expansie razendsnel. Om te kunnen blijven groeien kochten we in 1997 de ex-Texaco-gronden. Van die veertig hectare is ondertussen twintig hectare al in gebruik genomen. Na Antwerpen is Gent onze grootste vestiging in Europa.''

Een eerste belangrijke activiteit is de distributie van onderdelen en motoren van Honda. Daarnaast is Katoen Natie een bruggenhoofd voor veel firma's die onderdelen leveren aan Volvo. Dat gaat van achterassen, hoedenplanken tot vloermatten. Per dag vertrekken ongeveer een honderd trailers met onderdelen naar de personenwagenfabriek van Volvo. De Gentse vestiging is voor Katoen Natie het wereldwijd beslissingscentrum voor de automobiel- en aanverwante activiteiten.


Watergebonden
,,Wij willen onze activiteiten verder uitbreiden. Dat kan voor de auto-industrie zijn, maar we werken ook voor andere industrietakken. Ik schat dat onze huidige ruimte over drie tot vijf jaar volgebouwd is. Voor verdere expansie zijn we geïnteresseerd in watergebonden terreinen aan het Kluizendok. Onze groei hangt voor een deel af van de ontwikkeling van de Gentse haven'', zegt Dirk Lannoo. (RVH)