In de vroege ochtend brak gisteren brand uit in het Grieks restaurant Omonia langs de Kruindersweg in Maasmechelen. De hulpdiensten slaagden er in om de schade te beperken. Even na acht uur gistermorgen zagen omwonenden opnieuw een metershoge rookpluim boven het restaurant. Ditmaal werd het voorste gedeelte volledig vernield. Het parket sluit brandstichting niet uit.

,,Voorlopig is het koffiedik kijken maar wij hebben een deskundige ter plaatse gestuurd'', vertelt de woordvoerder van het parket in Tongeren. Ook politie Maasmechelen stelt dat brandstichting niet wordt uitgesloten. De eerste brandmelding liep bij de hulpdiensten omstreeks 1 uur binnen. Brandweer Maasmechelen stelde vast dat er vuur was ontstaan in de gelagzaal van het restaurant. Er bestond een vermoeden dat een kortsluiting in de elektrische muziekinstallatie de oorzaak was. Om zeker te zijn dat alles veilig zou zijn, brak de brandweer ook het plafond in de gelagzaal af. Omstreeks vier uur keerde de brandweerlui terug naar de kazerne.

Groot was de verwondering van de omwonenden toen ze omstreeks acht uur gistermorgen opnieuw een metershoge rookpluim boven Omonia zagen hangen. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen stond het pand in lichtelaaie. Het vuur verspreidde zich razendsnel over de eerste en de tweede verdieping. De brandweer kon een aanpalend huis van het vuur vrijwaren maar het restaurant is zwaar beschadigd en dreigt in te storten. Voor de veiligheid werd het met nadars afgesloten. In het pand woonde niemand zodat er geen gewonden zijn gevallen. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de branden was. Het echtpaar dat het restaurant uitbaat huurt het pand van twee broers die vlakbij langs de Kruindersweg een café uitbaten. De uitbater van het Grieks restaurant, noch zijn echtgenote wilden gisteren een reactie kwijt. (ADH)