Zowel policiti als werkgeverskringen reageren nog steeds positief op de beloftes van Ford om de nieuwe Mondeo in Genk te bouwen. Dit terwijl de vakbonden een meer gematigder houding aan de dag leggen.

VKW Limburg vestigde er gisteren echter ook de aandacht op dat het cruciaal is voor Limburg en voor Ford dat er ook bijkomende modellen naar Genk komen. ,,We roepen de politici dan ook op om geen enkel middel onverlet te laten om de beslissing van Ford positief te helpen beïnvloeden.''

Wat de komst van nieuwe bedrijven en de uitbouw van bestaande bedrijven in Limburg betreft, dringt VKW-Limburg aan op de aanstelling van een bedrijvencoördinator en op het terug mogelijk maken van reconversievennootschappen. Verder is er de vraag om de Limburge Reconversiemaatschappij de nodige bewegingsruimte te geven.

,,We hopen tenslotte dat de vakbonden snel terug de normale werkzaamheden binnen Ford laten plaatsvinden zodat de onderhandelingen in een serene sfeer kunnen aanvatten'' aldus nog VKW-Limburg. (MVZ)