De vakbonden bij Ford Genk zijn niet zinnens om de prikacties binnen de fabriek zondermeer stop te zetten. Integendeel, ze vragen spijkerharde garanties en een schriftelijk akkoord van de directie in verband met de productie van de nieuwe Mondeo in Genk.

De Europese Ford-directie en de directie van Genk dringen erop aan dat de prikacties in de Ford-fabriek in Genk worden stopgezet en zodat een normale productie kan gerealiseerd worden. ,,Ok'', zegden de bonden gisteravond, ,,maar dan willen we schriftelijk bevestigd zien door Booth en Fleming, topfiguren binnen Ford Europa dat de productie van de nieuwe Mondeo naar Genk komt.'' Daarnaast vragen de bonden dat de matrijzen die onlangs verhuisden naar Volvo Gent en Ford Turkije zo snel mogelijk terugkeren naar Genk. Tenslotte dringen de bonden erop aan dat de termijn van het sociaal plan in verband met de afvloeiing van 3.000 werknemers verlengd wordt tot na april 2004, zodat er bijkomend kan onderhandeld worden om het aantal te reduceren.

De bonden hebben hun voorstel gisteravond nog overgemaakt aan de directie van Ford Genk. In afwachting van een antwoord dat voldoening schenkt, worden de werkonderbrekingen verdergezet. (MVZ)